2gether.se

Största pokerturneringarna

Största pokerturneringarna

Strategier för turneringar inom poker skiljer sig lite från att spela hemma eller online. Ofta är det att betrakta som en stor seger och mycket lönsamt bara att hamna ”in the money” eftersom det är så många spelare i en turnering att det kan betraktas som orealistiskt att spel för vinna hela turneringen. För många innebär detta att man väljer att spela lite försiktigt, att inte ta risker under tiden som motspelare slås ut. Att stora risker i början av spelet kan också vara dumt eftersom det inte ger så stor utdelning i marker då insatserna är låga.

Stora turneringar innebär stora pengar

En turnerings storlek kan mätas på olika sätt. Antingen rankar man dem efter hur många spelare som deltar eller så utgår man från hur mycket pengar som omsätts. Martin_Jacobson_2015Det senare styrs till stor del av antalet spelare men även vad det kostar att köpa in sig i turneringen är av betydelse. En annan faktor att ta hänsyn till är hur känd turneringen är. De största turneringarna, oavsett hur storleken bedöms, har vinstbelopp som är så stora att man får gå till lotterier som dem på megalotto.com om man vill hitta större vinster i spelvärlden. Pokerturneringar har dock ett skicklighetsmoment vilket innebär att dina odds att tjäna pengar på turneringspoker kan vara god i längden om du är bra på poker. World Series of Poker Main Event är vad många skulle betrakta som den största turneringen. Den är medialt uppmärksammad och första priset kan ligga mellan tio och 15 miljoner dollar. Martin Jacobsson, professionell pokerspelare från Stockholm, vann som förste svensk turneringen 2014.

Håll koll på turneringspoker

I stora pokerturneingar pågår spelet så länge att skicklighet är väldigt utslagsgivande trots att det finns ett stort turmoment i poker. När det gäller finalbordet i de största turneringarna brukar det nästan bara vara hel- eller halvproffs som når dit. Även amatörer kan dock ha en bra chans att tjäna pengar i turneringar eftersom så många som 10% av alla anmälda brukar få vara med och dela på prispengarna. Håll koll på aktuella pokerturneringar om du vill lära dig mer om poker, ofta kan du följa det nervkittlande spelet online, eller om du vill delta själv. En seger i t-ex. World Series of Poker Main Event innebär att du aldrig mer behöver lyfta ett finger för att tjäna pengar om du inte vill. Så stora vinster handlar det om. Stora pokerturneringar hålls även online om du inte vill eller inte kan resa till Las Vegas, Macau eller någon annan viktig pokerstad.