2gether.se

Kortspel – ett sätt att umgås

Kortspel – ett sätt att umgås

 

Att spela kort har varit ett viktigt sätt att umgås ända sedan det tidiga 1900-talet. Det var då kortleken kom till Europa. Många viktiga beslut och avtal har slutits över ett parti kort. Att spela kort är roligt, utvecklande och dessutom ett riktigt bra sätt att umgås. Innan man börjar spela kan det vara trevlig att ta fram någon form av förtäring, för när spelet väl är igång kan det vara svårt att slita sig. Mat och dryck kan vara essentiellt under ett långt kortspel så se till att något ät- och drickbart finns nära till hands. På så sätt behöver man aldrig lämna bordet och spelet. Se till att det finns något för alla smaker så att gästerna kan uppskatta besöket lika mycket och njuta av spelupplevelsen utan att behöva sakna något under spelets gång.

What do you think June? Is he bluffing?

När man spelar gäller det att man befinner sig i en komfortabel och trevlig miljö. Sittvänliga möbler, bra ljus och mysig bakgrund är väldigt viktig för att man skall kunna njuta fullt ut av upplevelsen. På sommarhalvåret är det till exempel en fantastisk idé att ta med sig kortleken ut och njuta av den svenska sommarnatten medan man tar ett parti. Samma principer som gäller för inomhusspel följer såklart också med ut, även här gäller det först och främst att sitta bekvämt. Har man bra utemöbler är problemet löst och det är givet att man kommer att ha en trevlig kväll som man sent kommer att glömma.

house of love

Det allra bästa med kortspel är att det är en aktivitet som alla kan ägna sig åt. Det spelar ingen roll om man är gammal eller ung, över korten kan man mötas på lika villkor. Den som är taktisk och har mest is i magen tar hem spelet – lite tur skadar såklart inte heller! Dessutom är det ju ett spel som kan varieras på ett i stort sett oändligt antal sätt. Har man bara en kortlek kan man vara säker på att man aldrig behöver ha tråkigt.